Torsdagen den 29/10-2009

Nämen hej!
Skoj att du kom förbi en sväng :)

Jag har faktist tränat idag också.
Fast jag skulle vila igår men det blev det inte så tänkte ja göra det idag men inte det heller så det får bli imorgon om ja nu kan hålla detta vill säga.

Jag körde crosstriner idag också som igår men var för jag kom till gymmet kl 18.30.

Körde en bana som heter Ironman och den är rätt skön. Det är bana 6 av 6st men den är bättre än den jag körde igår :)
Så jag trampade på i 45min och det vart 15.4km och 237kalorier.

Sen hem och duscha :)

Vi ses snart igen om jag inte tar semester nu ett par dagar / Tjing i ling

Onsdagen den 28oktober 2009

Då var man på gymmet idag körde crosstrainer i 40min en bana som heter Valley. Vart 13.4km och 237kalorier ialla fall.
Men denna bana är as jobbig tycker jag och det är bana 5 av 6st.



Aktivitet- och Passförklaringar:

Spinning:

En effektiv konditionspass i grupp på stationär cykel.
Insruktören och musiken motiverar deltagarna till tuff träning.
Varje enskild deltagare bestämmer själv vilken nivå passet skall köras på,
då man reglerar motståndet individuellt…
Skonsam träning.Passar både nybörjare och vana.

 

 

Gympa:

I ett gympapass oavsett intensitet ingår det uppvärmning, kondition, styrka/ rörlighet, koordination samt nedvarvning/ stretch och oftast avslappning

Är en blandning av övningar till musik, både styrka och en del konditionsövningar.

 

 

Lät gympa:

Vänder sig i första hand till dig som vill gympa i ett lugnare tempo och hoppfritt. Eller till dig som är nybörjare och behöver en lugnare start.

 

Bålstabilitetsgympa:

Är ett styrkepass med betoning rygg/mage/balans övningar.

 

Rygg och nackgympa:


Gympa med inriktning på rygg och nacke



Yoga:

Yoga är en lugn träningsform som betonar koncentration och kroppskontroll. Yogaträning hjälper dig att hitta både inre och yttre styrka, uthållighet och balans. Det finns många olika former av yoga.



Step Up:

Rolig och effektiv konditionsträning
med olika stegkombinationer på, över
och runt step brädan


Lite fakta :)



Styrketräning, hur hjälper det mig?

Att träna styrka är ett mycket bra sätt att hålla formen, även om man inte förbränner så mycket fett under själva träningspasset. Mer muskler ger en större energiförbrukning och en högre fettförbränning dygnet runt. Mer muskler ger också en starkare och fastare kropp. Du får en bättre hållning och minskar samtidigt risken för förslitningsskador. Ett mycket effektivt sätt att minska i kroppsfett är att kombinera styrketräning med förbränningsträning.

Konditionsträning, hur hjälper det mig?

Bättre kondition ger högre fettförbränning. En bra kondition innebär att du har en bra syretillförsel till dina muskler. God syresättning ökar användandet av fett som bränsle. Spinning och all form utav jymping är utmärkta sätt att träna upp sin kondition.



Lågintensiv förbränningsträning

En promenad på morgonen innan man har ätit frukost ger kroppen bra förutsättningar att ta energi från sina fettdepåer. När du vaknar på morgonen är din blodsocker lågt och din insulinnivå är nästan obefintlig. Denna kombination gör att fettet lättare frigörs från fettcellerna och eftersom du inte ätit något än så har din kropp inget annat bränsle än fett att tillgå. Det innebär att en rask promenad innan frukost ger dig en alldeles ypperlig fettförbränning. Dock vill vi belysa att en promenad på morgonen utan något i magen gör att man förbränner fett men samtidigt bryter ner sin muskelmassa. Så om du styrketränar och vill bygga muskler så är det bättre att äta innan morgonpromenaden.

 

Vardags motion hjälper dig mer än du tror!

Leta i vardagen efter tillfällen till mer rörelse. Finns det inte tid till vare sig styrketräning, morgonpromenader eller konditionsträning så finns det alltid andra alternativ. Promenera till jobbet, ta trappan istället för hissen eller någon kvällspromenad istället för TV-soffan. Det viktiga är inte hur du väljer att motionera utan ATT du gör det.

 

Snabbare resultat med kosttillskott
Vetenskapen berättar för oss hur kroppen fungerar och verkar. Du kan  enkelt påskynda kroppens processer vad gäller fettförbränning och muskeltillväxt. Det våra experter på Slim Jim har gjort är hitta ett selekterat urval och ge våra medlemmar med dem bästa kosttillskotten som marknaden har att erbjuda idag. Du behöver således inte välja i en djungel av olika sortiment. Du kommer uppnå dina fysiska mål snabbare än du anat. Vi har inte bara enstaka produkter utan har även satt samman olika paket som gynnar det du vill uppnå. Vår fettförbränningspaket har blivit väldigt populärt.



Tisdag v.44 27/10-09

Då var det dags för ett pass igen!

idag vart det vid 8.30 crosstrainer i 30min. Körde en bana som heter Rolling bana 4 av 6. Vart 9.9km och 160kalorier :)
Sen kl 9.00 så körde vi lätt gympa i ca.30min och efter gympan så avslutades som vanligt med lite frukost time :P



Vart ett gympapass som vanligt ikväll och det är betoning på bålstabilitet.
Det var skoj idag och mysigt hade vi det också med tända ljus i höstmörktet :)



Måndag vecka 44 26/10-2009

Äntligen en ny vecka :)

Idag vart det lite löparband att springa och powerwalka i 11min och det vart 1,20km och 69kalorier.
Sen vart det crosstrainer i 19min en bana som heter Ironman och det är bana 6 av 6 möjliga.
Vart  6.5km och 106kaloreier.



På kvällen vid 17tiden vart det spinninge som vanligt. Vi körde i 42min :)



Hur bränner man kalorier för att gå ner i vikt

De flesta är medvetna om att vi måste förbränna fler kalorier än vad vi stoppar i oss för att gå ner i vikt. Frågan är hur man bränner kalorier och vad kalorier egentligen är.

 

Kalorier är ett mått på energi. Det är den mängd energi som krävs för att höja en millimeter vatten en grad. Kalorier mäter den energi som frigörs när du steker mat.

 

Kalorier förbränns genom en komplicerad process som oxiderar mat till dess ursprungliga beståndsdelar. Till exempel, om du bränner socker kommer det omvandlas till koldioxid. I kroppen omvandlas maten till olika former av energi.

 

När du konsumerar mat bryts den ner och lagras som fettvävnad eller glykogen (som lagras i levern och muskelcellerna) för att förbrännas vid ett senare tillfälle. Kroppen föredrar att först bränna glykogenet som energi och efter det kommer kroppsfettet om du är tillräckligt aktiv.

 

Desto mer muskler du har i kroppen, desto fler kalorier kommer du att förbränna. Desto fler kalorier du förbränner desto mer kommer du att gå ner i vikt. Anledningen till det är att muskelcellerna är metaboliskt aktiva medan kroppsfettet är mindre aktivt och inte har någon större funktion mer än som lagrad energi.

 

Olika sorters mat innehåller olika mängd kalorier. Till exempel så innehåller ett gram protein eller kolhydrater 4 kalorier medan ett gram fett innehåller 9 kalorier. Det betyder att det är mer än dubbelt så mycket kalorier i fett än protein och kolhydrater. Desto mer fett du äter desto mer kalorier kommer din kropp att lagra.

 

Vissa höjer sin metaboliska grad genom att konsumera flera mindre måltider per dag istället för tre stora måltider. Genom att äta 5-6 gånger om dagen är insulinnivåerna mer kontrollerade.

 

Så frågan är hur du kan förbränna fler kalorier och höja din metabolism för att naturligt bränna fler kalorier. Ett effektivt sätt att förbränna fler kalorier är att bygga mer muskler och träna regelbundet för att förbruka mer energi och på så sätt förbränna fler kalorier.

 

 


Snälla alla ni som läser detta önska mig nu lycka till

Hoppas bara att jag kan och orkar nu.
Men den som är envis som en oxe som jag är eftersom jag är född i oxens stjärntecken så ska det ju inte var nogra problem eller hur?



Men när man vill så går det bara inte och när man inte vill, ja det är då det funkar som bäst :)
Man ska egentligen inte tänka alls eller fixera sig men men.....

Jag ska från och med nu varje morgon innan jag äter frukost köra kondition i ca 45-60min.



Antingen blir det på gymmet (som jag bara har 5min att gå till) på löparbandet och då blir det att jogga och powerwalka vartannat eller ute och promenara med stavar eller utan om jag nu har motivationen för att göra det i friska luften. Vi får väl se ;)

Gymmet kan vara roligare för då är man inte alltid ensam som man känner sig att man är när man är ute.
Men ska ja gå med stavar är det fördel att gör det ute. Jag vet inte ens om det går att gör det inomhus har aldrig provat ;)

Det bästa som finns när man tränar är att ha musik i öronen. Har då med mig min mobiltelefon för har all musik i den som jag behöver och det är ju inte fel. Det är även bra att ha med sig mobiltelefonen om nått skulle hända eller om nån vill ha tag i en hehe.....



Så snälla alla ni som läser detta önska mig nu lycka till och hör av er till mig om ni vill följa med på en morgonpromenad eller till gymmet.






Lördag 24/10-2009 v.43 FN-DAGEN

Då var det helg :)

Jag vakna så tidigt så lika bra att motionera innan frukosten.
Och det var inte så skoj väder ute, det var lite småregn och ruggit så det fick bli gymmet.
Jag gick och sprang vartannat på löparbandet i 40min och det vart totalt 4.5 och 254kalorier.


Fredag v.43 23/10-09

Äntligen fredag :)

Då var jag på gymmet vid kl 12.30 vart lite styrkeövning fötst mest med hantlar.



Sen så gjorde jag lite övningar på mattan och sedan så sprang jag och gick lite vartannat i 20min på löparbandet.



Och sist men inte minsta passet så vart det spinning i 60min.






Torsdag v.43 22/10-09

Hej!

Då var det åter ett träninspass idag.

Det vart styrketräning innan gympapasset kl. 15.30-16.30




Rygg och nackgympa 17-18.15




Tisdagen den 20oktober 2009

Då var det åter igen dags för lite gympa. Det var lätt gympa kl 9-10.
Som vanligt lite frukost efter passet.




På kvällen körde jag gympa igen kl 17.30-18.45 bålstabilitet. Den är som sagt tufare än på morgonen men det beror såklart på hur mycket man tar i men den på kvällen är ju nästan 1timme längre.



Måndag v.43 19/10-2009

Då var det åter dags för ett spining pass på 45min.

Men jag kan lova att det känndes som 1timme men det beror ju på hur mycket man tar ut sig och så.
Det är det som är så skönt med spinningen att man gör det man orkar och att man har så mycket belastning på som man orkar och klarar av.



Jag älskar att utmana mig själv. Gör du också det?

Söndag v42 18/10-09

Äntligen sol :)

Idag ringde Big mig vid kl 15.25 frågade om vi skulle ut och gå?
Hon var redan nästan framme i Ryspåret så jag tog cykeln dit.
Vi gick 2.5km i 2varv och sedan drog vi oss till gymmet FriskhusHälsan för att köra step up kl 17-18.



Jag som tänkte ringa Big imorse för att ut å gå men gjorde lite annat istället.
Det var underbat ute och skönt höstväder också :)


Fredag 16/10-09 vecka 42

Fredagsmys!

Då var det dagt för spinning igen.
Vi är som en liten familj som kör spinningen,så det är så mysigt och skoj har vi det också.
Spinningen körs i en timme på fredagarna :)


Torsdag v.42 15/10-09

God eftermiddag!

Idag vart det rygg/nackgympa kl 19-18.15




Onsdagen den 14 oktober 2009 vecka 42

Ytterligare en träningsdag :)

Idag bestämde jag mig vid 16.30 att jag ska träna så det vart ingen vilodag hehe....
Vart spinning i 45min :) Det var skönt.




Tisdag v.42 13/10-09

Tjena tjena!

Idag var det lätt gympa 9-9.45 å sen lite frukost eftråt som valnligt :)


Sen på kvällen vid 17.30-18.45 vart det ett gympa pass igen fast lute mer avancerat och tyngre :)





Måndagen den 12/10-09 v.42

Så var det åter en ny vecka!

Körde spinning idag kl 17-18. Mamma var också med och jag tycker det är så skoj att göra saker ihop med min mor :)


Söndag v 41 11/10-09

Då var det sista dagen på denna vecka :)

Som vanligt kördes det step up kl 17-18.



Jag körde innan på crosstrainer i 30min vart programmet Rolling 9.4km och 157kalorier.




Fredag 9/10-2009 v.41

Då var det äntligen fredagsmys!

Vart att jogga på löparbandet en sväng innan spinningen som var i 60min från kl 16.45-18 :)


Torsdag 8/10-09 v.41

Då va det åter en träningsdag!

Idag så körde jag styrketräning och sen rygg/nackgympa.

Så underbart det är att träna så jag fattar inte dem som inte gör det.



Tisdag v.41 6/10-09

Tjo hejsan!

Idag är det som vanligt lättgympa kl 9 och gympan är bara i ca 30min.
Sen äter vi frukost ihop :)


Det är ett ljust bröd som enligt företaget innehåller lika mycket fibrer som ett mörkt
.




Jag styrketräna i maskinerna i ca 45min vart precis innan medelgympan som är kl 17.30 i ca 1timme å 15min så den är längre än på morgonen.
Så jag körde båda gympa passen :)


Måndag v.41 5/10-09

Då var det åter en ny träningsvecka :)

Så idag vart det spinning igen som gällde kl 17-18.


Bra att ha med sig på spinningpassen: en plastflaska med vatten och en handduk.

Söndag v.40 4/10-2009

Hejsan!

Idag har jag gått på ikano hela eftermiddagen och sedan var jag med på step up.
Känndes att man var trött i bena vill ja lova efter ikano nr man skulle köra step.


STEP UP är effektiv konditions-, koordinations- och muskelträning.

Fredagen den 2/10-09 v.40

Äntligen fredag igen :)

Idag körde jag spinning som vanligt kl 16.45-18

Gick mycket bra idag och körde riktigt tungt så det var skönt.


Torsdag v.40 1/10-2009

Hejsan!

Idag var det rygg/nack gympa kl 17-18.15.



Onsdag v.40 30/9-09

Hej svejs!

Idag vart det crosstrainer 45min en bana som heter Rolling vart 14.4km och 234 kalorier :)


Tisdag 29/9-09 vecka 40

Redan tisdag :)

Idag var jag med på gympa mellan kl 9-10.

Sedan år vi frukost ihop som vanligt :)



RSS 2.0